F1: Hamilton megérdemli a millióit 2

A Mercedes és Lewis Hamilton szerdán jelentette be, hogy a csapat szerződést hosszabbított a 2016-18-as időszakra. Összeget természetesen nem közöltek, de érdekes módon azt azért megemlítették, hogy az angol “piaci értékének” megfelelő fizetést kap. A legtöbb forrás évi 30 millió fontot, azaz 13 milliárd forintot említ.
A Mercedes-csapat címzetes elnöke, maga is háromszoros Forma-1-bajnok Niki Lauda szerint Hamilton az utolsó fillért is megérdemli.
“A világbajnokok, mint Vettel, Alonso és Lewis mind mind megérdemelnek nagyjából ennyit” – szögezte le az Auto Motor und Sportnak.
Az osztrák azt is elárulta, miért tartott olyan sokáig a végső megegyezés: Hamilton ezúttal első ízben menedzser nélkül, egyedül tárgyalt. “A szerződés alapvető része nem jelentett gondot, inkább a szponzori eseményeket, PR-megjelenéseket illető részletek, és az olyasmik voltak nehézkesebbek, hogy megtarthatja-e a versenyautóját az év végén”
Hamilton szerdán azt mondta, “nem bontott pezsgőt” a megegyezés örömére, de a New York Post szerint azért készül arra, hogy megajándékozza magát, a versenyző Manhattanben keres magának loftot 30 millió dolláros (8,2 milliárd Ft) irányáron.