A Spanyol Nagydíj előtti napokban, azaz két hete röppent fel, hogy a Ferraritól kirúgták a csapat főszakácsát, valamint vele együtt a sportigazgatót, Massimo Rivolát is. Egy német lap később azt is tudni vélte, hogy a vendéglátási keret körüli visszaélések miatt kellett távozniuk.


Barcelonában a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene röviden válaszolt, amikor Rivola távollétének okáról kérdezték: “Két egy hét szabadságot, megkapta” – mondta a főnök, és a sportigazgatóval még a közös Toro Rossó-s időkből jó kapcsolatot ápoló Sebastian Vettel is ugyanígy nyilatkozott.
Úgy tűnik, nem hazudtak, ugyanis a Ferrari-specialista olasz szakíró Leo Turrini blogján most arról ír, hogy a sportigazgató ezen a hétvégén már újra ott lesz a csapattal Monacóban.
“Örülök, hogy megoldódott az ügy. Sok szerencsét Massimónak, és csókoltatom az élénk fantáziájú újságírókat” – írta Turrini.
Hogy mennyire jók az értesülései, és hogy volt-e valami a háttérben, vagy tényleg családi ügyek szólították-e el Rivolát, talán később kiderül.