A Mercedeshez 2013-ban csatlakozott Lewis Hamiltonnal már tavaly nyáron megkezdte a hosszabbítási tárgyalásokat a csapat, de aztán jegelték a témát, és csak idén februárban folytatták az alkudozást. Ami nem ment könnyen, hiszen márciustól két-három hetente ígérték, majd halasztották a bejelentést, most azonban megtörtént végre.


A 30 éves kétszeres világbajnok angol pilóta további három évre írt alá, 2016-18-ban is az ezüst nyílban ül majd.
“A Mercedes az otthonom, boldogabb már nem is lehetnék, hogy további három évig maradhatok. A jelenlegi Mercedesem a legjobb F1-es, amit a pályafutásom során vezethettem, minden hétvége kész élvezet, mindig a határon nyomhatom, mindig a győzelmekért küzdhetek. A Mercedes-Benz 1998-tól fogva támogatott, büszke vagyok, hogy ezzel a szerződéssel épp 20 évig jutunk 2018-ra” – mondta a címvédő.
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff hangsúlyozta, hogy nem akartak kapkodni, megfelelő időt szántak a szerződés megtárgyalására, így mindenki elégedett lehet.
F1: Hamilton végre szerződést hosszabbított 3


“A tárgyalások eredménye egy jó szerződés, amely tovább erősíti Lewis Mercedes-Benzhez való kötődését, és elismeri Lewis és a Mercedes Forma-1-es piaci értékét. Lewis eredményei magukért beszélnek, a személyisége pedig sokat ad a cégnek. Optimistán várom, hogy a Forma-1 legerősebb versenyzői párosával hozzuk a további eredményeket!” 
A szerződésben “elismert piaci értéket” természetesen nem hozták nyilvánosságra, de több forrás is évi 30 millió fontot (13 milliárd Ft) emleget.