A sapkájával “zsarolták” az F1-pilótát 2

A Toro Rosso újonca, Carlos Sainz Jr. az elmúlt két évben, a Formaula Renault 3.5 bajnoki címének megnyerése során, a Forma-1-ig vezető Red Bull-tesztek idején végig egyetlen, szürke Red Bull-sapkát hordott, a szerencsehozó fejfedőt pedig az F1-be is magával hozta.
Az ütött-kopott sapka azonban a Spanyol Nagydíj hétvégéjén elveszett, amikor a hazai pilóták a közönségtalálkozón a fotók kedvéért a levegőbe dobták a fejfedőiket. 
A 20 éves pilóta menedzsere, Borja Ortiz-Echague az El Confidencialnak elmondta, hogy Sainz arra kérte, minden áron kerítse elő a szerencsesapkát. Végül a Twitteren egy szurkoló üzent a Toro Rosso-pilótának: “Megvan a szerencsesapkád, mit adsz érte?”
 
Az alku nem ment simán, Ortiz-Echague egy napon keresztül tárgyalt a “becsületes megtalálóval”, aki először egy teljes hétvégés, mindenhova érvényes F1-es paddockbelépőt kért, amit azonban nem adhattak meg neki, mert Sainz csak kettő ilyennel rendelkezik, egyik a menedzseréé, a másikat pedig egy családtagja használja.
Végül sikerült megegyezni, írja az El Confidencial, a szurkoló egy dedikált sapkát és egy másik aláírt emléktárgyat, valamint egy későbbi versenyhétvégére szóló jegyet kap.

Vélhetően Sainnak is megérte az üzlet, ha babonás, hiszen F1-es karrierje ennél szebben nem is indulhatna. Szinte minden versenyen remekül teljesít.