Bár a McLaren-Honda katasztrofális téli tesztjei és idénykezdése óta lépésről lépésre fejlődött az MP4-30-as, az autó továbbra sem elég versenyképes, a Honda erőforrása pedig nem elég erős.
F1: Alonso pontokért megy Monacóba 2
Most pontok, az idény végén dobogók?


A wokingi csapat jelentős frissítési csomaggal készül a hétvégi Monacói Nagydíjra, Monte-Carlo utcáin pedig háttérbe szorul a motorteljesítmény, ezért Fernando Alonso bízik benne, hogy most a pontokért versenyezhetnek majd.
“Úgy gondolom, hogy Monacóban pontokat szerzünk. Bár kiestem Barcelonában, a szimulációink alapján 9. lehettem volna, szóval már ott esélyünk volt a pontszerzésre. Monacóban jön a második lehetőség” – idézte a Monte-Carlóban 2006-ban a Renault-val, 2007-ben a McLarennel győzni tudó spanyolt a brit Sky Sports.
“A most következő két-három versenyen már mindig ott lehetünk a top10 határán. Remélhetőleg Ausztriában még jobb lesz a helyzet, és a 7-8. helyért mehetünk. A cél ez. Az idény utolsó szakaszára pedig – még ha túlzónak is tűnik ez most, én optimista vagyok – már a dobogós helyek közelében kell járnunk. Az autót ezért fejlesztjük, azaz hoznunk is kell az eredményeket.”
A 2009-es monacói győztes csapattárs, Jenson Button “félelmetesen” küszködött az autóval a Spanyol Nagydíjon, de múlt szerdai tesztnapján dolgozott a beállításokon, ő is meg van győződve a fejlődésről.
F1: Alonso pontokért megy Monacóba 3
Button túl van Barcelonán


“Monaco egy lassú pálya, nem számít olyan sokat az aerodinamikai hatékonyság, inkább a balansz és a vezethetőség fontos. Bízom benne, hogy sikerült megoldanunk a balanszproblémákat, és Monacóban javulni fogunk. A rosszul sikerült barcelonai futam után könnyű lenne elkeseredni, de őszintén hiszem, hogy fejlődünk, épp ezért nehéz lenyelni egy rossz versenyt. De már túl vagyok rajta, szerintem Monacóban folytatódhat a fejlődés.”