Az idénykezdet után merült fel, hogy a Renault – a Forma-1-ből való kiszállás mellett – mérlegeli, hogy újra gyári csapattal vegyen részt a sportágban.
Míg a Red Bull Racing már az Audival próbál megegyezni, az energiaital-gyártó másik, kisebbik csapata, a Toro Rosso alkalmas lehetne az átvételre, azonban egyelőre minden a levegőben lóg.


“A Renault szeretné hangsúlyosabban megjeleníteni a márkát, innen indult az egész. Egy sárga-fehér autót szeretnének, nagy Renault felirattal. Nem gond, a Toro Rosso rendelkezésükre áll ehhez” – nyilatkozta a Forma-1 hivatalos oldalának a faenzai alakulat csapatfőnöke, Franz Tost. 
“De Cyril (Abiteboul, a Renault F1-es főnöke) azt mondja, egyelőre a fő gondjuk a motor megbízhatóságának rendbetétele, és nem az autók festegetése. Csak azután döntenek majd arról, hogy csapatot vegyenek vagy épp névadóként szálljanak be, miután kimásztak a gödörből. Pár hét vagy pár hónap kérdése.”
Tost ezzel együtt bízik benne, hogy a problémák kijavítása után a Renault visszatér a Toro Rosso-ügyre.
“A Toro Rossóval jól járhat egy autógyártó. Rendes infrastruktúránk van, jó a műszaki stábunk, és áramvonalas a csapatstruktúra. A konstruktőri bajnokság 5. helyén akarunk végezni idén, és a következő lépés lehetne a gyártóval való együttműködés vagy a gyári csapattá válás, hogy valódi élcsapattá válhassunk. Határidő nincs, a Red Bullon és a Renault-n múlik, mikor születik döntés.”