Míg Fernando Alonso vasárnap hazai versenyén csak egy kiesést könyvelhetett el, Sebastian Vettel a Ferrarival szokás szerint a Mercedes-pilóták mellett végzett a dobogón, igaz a német pilóta a győztes Nico Rosberg mögött 45 másodperccel ért be a Spanyol Nagydíjon.
Sokak szerint nagy hibát követett el Alonso azzal, hogy az idénre komolyan feljavult Ferrarinak hátat fordított az egyelőre siralmasan szereplő McLaren-Honda kedvéért, de ő nem így látja:
“Tavaly a Ferrarival 40-60 másodperc hátrányban voltunk (a futamokon) a Mercedeshez képest, most pedig 45 másodpercre voltak, szóval semmi sem változott. Többek között ezért is váltottam csapatot, ugyanis láttam, hogy ha öt év alatt nem változott semmi, akkor a hatodikban vagy hetedikben sem fog.”


“A McLarennél továbbra is nagyon bizakodóak vagyunk a jövőt illetően, ugyanis nagyon erős ütemben fejlesztünk a következő hónapokban. Hozni kell az eredményeket, hogy megmaradjon a motiváció, azért nem szabad örökké a Q2-ben ragadnunk. De nagyon tehetséges mérnökök foglalkoznak az autóval, megvannak az erőforrásaink ahhoz, hogy hamarosan versenyképesek lehessünk.”
Alonso nagyon várja a jövő hétvégi Monacói Nagydíjat, amikor talán pontszerzésre is esélye lehet a csapatnak:
“Monacóban a rizikó és a médiaérdeklődés kétszer-háromszor akkora, mint bármelyik másik nagydíjon. Mindenki jól akar ott szerepelni, mindenki győzni akar Monacóban, hiszen az sokkal többet más versenyeknél. Ha versenyképesek leszünk, akkor még jobban élvezzük majd, de az a hétvége olyan különleges, hogy így is, úgy is megpróbáljuk kihozni belőle a legtöbbet.”