F1: Ricciardo leléphet a Red Bulltól 2 Barcelonai pletykák szerint Daniel Ricciardo aláírta új, 2016-ra szóló szerződését a Red Bull-lal, az ausztrál pilóta azonban nem erősítette meg a híreket.

“Tárgyalunk erről” – mondta Ricciardo. “Minden attól függ, hogyan alakulnak a dolgaink ebben a szezonban.”

“Az biztos, hogy sem én, sem a csapat nem azért van itt, hogy a hetedik helyért küzdjünk. Meglátjuk, mi történik a következő néhány hónapban, keményen kell dolgoznunk a teljesítményünk javításán.”

Christian Horner csapatfőnök már a Spanyol Nagydíj után lemondott az évről, Helmut Marko sportigazgató szerint “talán az utolsó három versenyen” lehet esély a dobogóra.

“Komoly fejlesztési csomaggal érkeztünk Barcelonába, de az újítások a pályán nem úgy működtek, mint a szimulátorban” – jelezte Marko, hogy nem csak a Renault-val vannak gondok. Finoman beszólt Ricciardónak és Danyiil Kvjatnak is.

“A pilótáinknak kicsit össze kéne kapniuk magukat. Barcelonában furcsa módon a kevésbé tapasztalt versenyzőink végeztek jobb munkát.”

Marko a Toro Rosso fiataljaira, Max Verstappenre és Carlos Sainz Jr.-ra célzott, akik az időmérőn valóban hozták az ötödik, hatodik helyet, de a versenyen már Ricciardo volt a legjobb a maga hetedik helyével.