Míg Lewis Hamilton 2015-ben már harmadik bajnoki címének megszerzése felé halad a Mercedesszel, egykori csapata, a 2012 végén hátrahagyott McLaren fél évszázados története legrosszabb Forma-1-es idényét teljesíti a régi-új motorszállító, a Honda partnereként. Az angol pilóta csodálkozik, hogy ilyen mélységekbe jutott az őt sztárrá tevő alakulat:


“Amikor Ausztráliában láttam, hogy mennyire elveszettek, azt kérdeztem magamban, hogy lehet ez? Ha megnézzük a gyárukat, a múltjukat, a potenciált, egyszerűen elképzelhetetlen, hol tart most a McLaren” – mondta a spanyol El Paísnak a hétvégén.
“Úgy döntöttek, hogy motorszállítót váltanak, de tapasztalatom szerint a Forma-1-ben elég gyakran alábecsülik a kihívásokat. Amikor 2009-ben (a Brawn GP-nél) megjelent a dupla diffúzor, sokan azt is alábecsülték. Azt imádom a Mercedesben, hogy itt semmit sem becsülnek alá.” 
“Persze várható volt, hogy a McLaren-Honda nem fog rögtön győzelmekért küzdeni, és az is meggyőződésem, hogy később újra képesek lesznek rá, a kérdés az, hogy mikor.”
F1: Hamilton Schumacherhez méri Alonsót 3


Hamilton egyébként sajnálja volt mclarenes csapattársát, a Wokingba 2007 után visszatért Fernando Alonsót, reméli, hogy még sikeres lehet, mielőtt túl késő.
“Az ember dönt, ahogy dönt, de szerencse is kell hozzá, hogy a magfelelő időben a megfelelő helyre kerüljön. Michael Schumacher hét bajnoki címet nyert, én pedig Alonsót is egy szintre helyezem vele a tehetség tekintetében. Alonso meghozta a maga döntését, de ha megnézzük, hol tart most a Ferrari, és hogy ő úgy hagyta ott őket, hogy még érvényes szerződése volt, hát, Istenem..!”