F1: Ecclestone nagyon várja a Volkswagent 2 Ha már a pályán nincsenek nagy izgalmak a Forma-1-ben, a sajtó kénytelen lefoglalni magát a “jön az Audi, nem jön az Audi” végtelen ciklusba forduló hírözönnel. Most éppen lehet, hogy megint jön, mert a Bernie Ecclestone-t és módszereit utáló Ferdinand Piech elnök már nincs a cégnél, plusz a hétvégén az Audi-elnök Rupert Stadler is úgy fogalmazott, a márka vizsgálja a beszállást, “de még nincs döntés.”

Az ügyben megszólalt Bernie Ecclestone is. “Nagyszerű lenne, ha beszállnának az F1-be” – mondta Ecclestone a Volkswagen-konszernről. Korábban többször felmerült, hogy az Audi a Red Bull motorszállító partnere lehet, vagy egy az egyben felvásárolhatná a csapatot.

“A Red Bull nem fog kiszállni. Ezt el akarom kerülni” – jelezte Ecclestone, hogy mindent megtesz a négy vb-t nyert csapatért. “Megértem a frusztrációjukat a jelenlegi motorszabályokkal kapcsolatban, én sem kedvelem őket.”

“Nem tudhatom, hogy a Red Bullnak a Volkswagennek való részleges vagy teljes eladás jelentheti-e a megoldást. Ezt tőlük kellene megkérdezni.”

Helmut Marko tanácsadó is újra felhozta, hogy szükség van az Audira. “Ha a közeljövőben nem lesz versenyképes motorunk, vagy jön az Audi, vagy mi megyünk” – fogalmazott Marko, de tagadta, hogy a két cég között hivatalos tárgyalások lennének.

“Rengeteg a pletyka, de hivatalosan még nem volt semmi. A Volkswagennek még ki kell találnia, ki lesz a főnök, ki lesz a felelős a VW márkááért, és csak utána kezdhetnek gondolkozni a motorsporton. Van telefonos kapcsolat, de nem azokkal, akikkel gondolnák.”