A Spanyol Nagydíj utolsó szabadedzése is lezajlott Barcelonában, amely alapján remény van arra, hogy a kvalifikáción nyílt(abb) küzdelem várható.


Az első helyen Nico Rosberg végzett a Mercedesszel, mögötte honfitársa, a ferraris Sebastian Vettel, Lewis Hamilton pedig csak a 3. időt hozta. 
Az angolnak volt egy húzós pillanata, az edzés felénél a 3-as kanyarban megcsípte a külső íven a műfüvet, és keresztbe fordult – Fernando Alonso is hasonlóan bukott ugyanott a februári, komoly agyrázkódással járó balesetekor. Hamilton rendesen taposta a féket, így a betonfalig nem jutott, de a gumiknak annyi volt, és az incidens a tervezett programjának, és talán az önbizalmának is árthatott.
Valtteri Bottas a 4. idővel jelezte, hogy továbbra is a Williams a harmadik erő, honfitársa, Kimi Räikkönen csak mögötte végzett, igaz, a gyors(nak szánt) körén rossz ERS-beállításokkal ment, amire a rádión így reagált: “Kiváló, kiváló!”
A top10-be befért még Felipe Massa, valamint mindkét Red Bull és Toro Rosso, de a nagycsapatnál nem szűntek a gondok, ezúttal Danyiil Kvjat futott mindössze 7 kört az egy óra alatt.
Jenson Button épp az első tízen kívül került, Fernando Alonso (14.) viszont négy tizeddel lassabb volt nála a másik McLarenben.
A Spanyol Nagydíj kvalifikációja 14 órakor kezdődik.
Spanyol Nagydíj, 3. szabadedzés, Barcelona, 2015.05.09.