F1: Räikkönennek már megint semmi se jó 2 Kimi Räikkönen egész hétvégén panaszkodik az autójára Barcelonában, már pénteken sem érezte a tapadást a finn. Miközben Sebastian Vettel a másik Ferrarival harmadik lett az időmérőn, Räikkönen csapattársától több mint egy másodperccel elmaradva csak hetedikként zárt.

Räikkönen annyit panaszkodott a Ferrari új fejlesztéseire, hogy az ő autóján péntek éjszaka mindent visszaépítettek a korábbi specifikációra, de láthatóan ez sem segített a finn pilótán.

“Várható volt, hogy ez nem az én időmérőm lesz” – mondta Räikkönen. “Nem tudom, miért, de ez a hétvége nagyon nehéz, össze-vissza csúszkál alattam az autó. Akármit csinálunk, semmi nem lesz tőle jobb.”

“A Q2-ben aztán úgy tűnt, helyreálltak a dolgok, de a Q3-ban ismét csak keresgéltük a tapadást. A verseny szokás szerint más történet lesz, de a rajtpozícióm nem valami jó. Mindent beleadunk majd a javítás érdekében.”

Räikkönen az utolsó gumiszettjére is panaszkodott, szerinte szinte “megfőzték” a melegítő paplanok. A finn a felügyelőktől is büntetést kapott, bokszutcai gyorshajtás miatt 700 eurót kell fizetnie. Ugyanezért Valtteri Bottast is megbüntették, a másik finn azonban “csak” 400-at fizet.