F1: Kóla és kaja miatt van botrány a Ferrarinál 2 A Spanyol Nagydíj előtt nagy tisztogatás volt a Ferrarinál, a korábban felfüggesztett főszakács, Carmine Carbone után a sportigazgató Massimo Rivolának és a logisztikai igazgató Massimo Balocchinak sem kellett elutaznia Barcelonába.

A szakácsot még a Kínai Nagydíj előtt függesztették fel, mert Malajziában szemet szúrt, hogy a csapatnak kiállított, ezer kóláról szóló számlával ellentétben csak kétszáz adagot szállítottak ki.

Az ügy miatt azonnal vizsgálat indult, ez pedig megállapította, hogy az étel- és italszámlákon több tétel sem stimmelt. Az Express című bulvárlap szerint ezért függesztették fel Balocchit és a Vettel barátjának számító Rivolát is, bár a sportigazgatóval kapcsolatban még mindig emlegetnek egy új mclarenes (sőt néhányan audis) szerződést is.

Rivola feladatait Barcelonában Diego Loverno főmérnök vette át, de állítólag már a végleges utód is megvan Antonello Coletta személyében, aki jelenleg a GT-programért felel. A következő, Monacói Nagydíjtól már Coletta lesz a sportigazgató, ő a korábbi csapatfőnök Stefano Domenicali barátja.

Maurizio Arrivabene csapatfőnök hivatalosan annyit mondott, hogy “Rivola kért egy hét szabadságot, amit megkapott.”