F1: Alonsónak csoda a 13. hely 2 A kincstári optimizmusból soha nem fogynak ki a McLaren pilótái, akik a Spanyol Nagydíj időmérőjén is csak a Q2-ig jutottak. Fernando Alonso a 13. helyről rajtolhat, de legalább a tiszta oldalról.

“Ha azt nézem, hogy az első hely a célunk, ez még mindig elég kevés, de lépésről lépésre kell haladnunk” – mondta Alonso. “A gumikezelésünk elég jó itt, a versenytempónk sem tűnik rossznak, vagyis meglehet a pontszerzés.”

“A 13. hely a pálya tiszta oldalát jelenti, ez is segíthet. A fejlesztéseink jól működtek, Ausztráliában még négy és fél másodpercre voltunk, most meg már pontokról beszélek. Ez valóságos csoda. A 9., 10. vagy 11. hely, egy vagy két pont megszerzése nem épp az álmunk, ennél sokkal többet szeretnénk. Ugyanakkor viszont az elérhető célok megvalósítása jót tesz a csapat motivációjának. Egyelőre még csak a vágyak és szavak szintjén léteznek, de ha tényleg elkezdünk pontokat szerezni, a sokat számít majd” – magyarázta a spanyol.

Jenson Button egy hellyel Alonso mögött, a 14. helyen végzett, a fékekkel nem volt elégedett. “Új fékeket tettünk fel az időmérőre, az egyes kanyarban mégis minden egyes féktávon gond volt” – morgott az angol. “Az utolsó körömre próbáltam másképp felmelegíteni őket, így viszont nem melegedtek fel, folyamatosan blokkolt az eleje. Ennek utána kell néznünk.”

“A fejlődésünknek azonban örülnünk kell, mindkét autónk bejutott a Q2-be, ráadásul saját erőből, nem mások problémái miatt. Ez fontos.”