A McLaren és a TAG Heuer most ünnepli együttműködésének 30. jubileumát, ezért Barcelonában különleges show-t rendeztek. Az ünnepségen Fernando Alonso egykori bálványával, az előző McLaren-Honda korszak legendás versenyzőjével, Ayrton Sennával, pontosabban a háromszoros bajnok hologramjával együtt jelent meg a rendezvényen, íme:
A TAG Heuer-kapcsolat megünneplésére korábban videót is forgattak, amelyben Alonso Senna 1988-as autóját, a mindentvivő MP4/4-est vezette.
Ami a hétvégét illeti, a spanyol pilóta elhessegette azokat a felvetéseket, hogy a februárban a barcelonai pályán történt tesztbalesete árnyékot vethet hazai futamára. Az agyrázkódás a múlt, Alonso előre tekint.


“Egyáltalán nem aggódom. A baleset három hónappal ezelőtt volt, sajnos a szerencsétlen ütközés egy hónapra félreállított, de teljesen magabiztosan és motiváltan térek ide vissza, hogy jó eredménnyel örvendeztessem meg a hazai szurkolóimat” – állította csütörtökön.
A kétszeres bajnok csütörtökön kizárólag napszemüvegben mutatkozott csütörtökön, meg is indokolta, hogy miért:
“Árpás a szemem, azaz be van gyulladva, az orvosok azt javasolták, hogy óvjam a mesterséges fénytől. Ma és holnap igyekszem vigyázni a szememre, hogy készen állhassak szombatra és vasárnapra.”
A McLaren az új festés mellett komoly fejlesztési csomagot is visz Barcelonába, Alonso pedig újabb előrelépést remél a hétvégén:
F1: Senna szellemével pózolt Alonso 3


“Bahreinben előrébb léptünk, közelebb kerültünk a kvalifikáció utolsó szakaszához és a pontszerzéshez, már csak egy kicsi kell, hogy el is érjük ezeket. Szeretnék dobogóra állni, futamokat nyerni, de haladjunk csak lépésről lépésre, bízzunk benne, hogy itt, Barcelonában is lépünk majd egyet!”
Akárhogy is alakuljon a hétvége, vasárnap estére kellemes programot tervez Alonso, a barcelonai orvosaival és ápolóival jön majd össze, hogy így mondjon köszönetet:
“Az elképzelhető legjobb emberek foglalkoztak velem a kórházban töltött héten. Nagyon kedvesek voltak hozzám, így szeretném őket meghívni egy vacsorára, valószínűleg vasárnap estére, ugyanis hétfőre úgyis maradnom kell egy szponzori rendezvényre. Szóval velük lesz egy vacsoránk.”