A tavaly októberben csődbe ment Marussia-csapatot az idei szezonkezdet előtt pár héttel támasztották fel Manor néven, igaz, az alakulat csak a módosított 2014-es autóval vágott neki a Forma-1-es idénynek.
A Manor a nem túl acélos háttér és a zöldfülű pilóták ellenére tisztességgel helytállt eddig, azonban a Spanyol Nagydíjat követő, jövő keddi-szerdai teszten ne vesznek majd részt, egyszerűen nincs értelme.
“Nincs mit tesztelnünk, azaz nem sok értelme lenne ezzel foglalkozni, jobb, ha másra fordítjuk az erőforrásainkat” – mondta sportigazgató, Greame Lowdon Barcelonában.
“A srácok nagyszerű munkával rázták gatyába az autót, tavalyról amúgy jól ismerjük a járgányt, tudjuk, mire képes. Idén már egész sokat képesek vagyunk kihozni belőle, szóval műszaki szempontból nem sokat nyernénk a teszttel.”
F1: A sereghajtónak nem éri meg tesztelni 2
Merhi helyére kereshetnek valakit


A Manorral kapcsolatban felmerült, hogy a következő, Monacói Nagydíjra pilótát cserélnek, ugyanis Roberto Merhi szerződése (és pénze) csak a mostani hétvégéig tart, emiatt akár a teszten is odaadhatták volna az autót egy jól fizető versenyzőnek. Hivatalosan még nem mondanak erről semmit.
“Volt pár megkeresésünk ezt illetően, de nem a megfelelő időben. Zavaró tényezőnek talán túlzás lenne nevezni az esetleges pilótacserét, de jelenleg nem lenne ideális. Persze, a pénz természetesen jól jönne, de akkor is elég drága dolog az autókat pályára küldeni.”
“Megvan a saját tervünk arról, hogyan dolgozzunk, ugyanis a többiekétől teljesen eltérő helyzetben vagyunk. Számunkra egyszerűen nincs olyan haszna ennek a tesznek, mint a többiek esetében, nem lenne haszna.”