A Renault az első 2015-ös teszt óta bajban van az erőforrásai teljesítményével és megbízhatóságával, amivel ki is vívták az ezt megszenvedő Red Bull haragját.


A csapat jelentős fejlesztési csomaggal készül a hétvégi Spanyol Nagydíjra, az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko jelezte is, hogy a Renault-tól is javulást várnak. 
“Az új csomag kiköszörüli a kasztni eddigi problémáit, nagyot léphetünk előre vele. Úgy gondolom, hogy versenyben lehetünk majd a Williamsszel – feltéve persze, ha a Renault is hozzáteszi a magáét. Annyit mondok csak, hogy mi tesszük a dolgunkat, ha jó motorunk is lesz az autóhoz, akkor időnként a dobogóért is küzdhetünk”  – mondta az osztrák a hét elején.
A Renault igyekszik is “hozzátenni a magáét”, a fejlesztési kreditek egy részének felhasználásával új specifikációjú erőforrást visznek Barcelonába.
F1: Frissített motorral javulna a Renault 3


“A háromhetes szünet lehetőséget nyújtott számunkra, hogy átnézzük az idény kezdete óta begyűjtött adatokat. Éjt nappallá téve dolgoztunk a felmerült problémák megoldásán, a következő futamra pedig már módosított specifikációjú motort viszünk, amely megbízhatóbb és jobban vezethető lesz. Alig várjuk a spanyol versenyt, hogy láthassuk a munkánk eredményét!” – nyilatkozta a Renault Sport F1 ügyvezetője, Remi Taffin.