A Ferrari tavaly ősszel távozott elnöke, Luca di Montezemolo az olasz La Repubblicának nyilatkozva a maranellói csapat jelenlegi szerencsés helyzete mellett a múltról, a 2014 végén lezajlott pilótacseréről is beszélt.
“Az első, aki Vettelt a Ferrarinak ajánlotta, Schumacher volt. Azon a nyáron volt ez, amikor Massa helyére kellett volna beugrania. Azt mondta, hogy Seb tökéletes lenne számunkra” – idézte fel 2009 augusztusát, amikor Felipe Massa hungaroringi balesete után a brazil pótlásaként felmerül Schumi visszatérése.


“Sefano Domeincali (csapatfőnök) mindenáron meg akarta szerezni Vettelt. Egyszer elhozta a bolognai házamba is, Vettel egy doboz svájci csokival állított be. Marco Mattiacci (Domenicali utódja) is folytatta a munkát, és amikor Marchionne (FIAT, és mára Ferrari-elnök) látta, hogy Alonso rosszkedvű és szeszélyes lett, és bizalmatlanná vált a csapattal szemben, úgy döntöttünk, hogy pilótát cserélünk” – idézte fel Vettel tavalyi szerződtetésének hátterét.
Montezemolo szerint Vettel nem csak új lendületet adott a csapatnak, pénzügyileg is jobban megéri, mint a ma már a McLarenben ülő Alonso: 
“Vettel egyértelműen kevesebbet kap, mint amennyit Alonso kért volna a szerződéshosszabbításért. És Maurizio Arrivabene is igazán sokat tett az új, pozitív hangulat kialakításáért” – méltatta a tavaly év végén Mattiacci helyére érkezett új csapatfőnököt is.