A Red Bull és a Renault 2010-13-as sikersorozata csúnya blamába fordult az új 1,6 literes turbós V6-os erőforrások tavalyi bevezetésével, és a francia gyártó 2015-re sem tudott kimászni a gödörből.
A versenyképtelenség miatt frusztrált Red Bull, valamint az igen kínos helyzetben lévő Renault részéről is felmerült a Forma-1-ből való kiszállás, igaz, tartják magukat azok a spekulációk is, miszerint az energiaital-gyártó a Volkswagen-csoporttal szeretne társulni, mondjuk az Audi motorjaival versenyezne.


A Ferrari tavaly ősszel távozott elnöke, Luca di Montezemolo is hallott az utóbbiról – az olasz szakember a La Repubblicának adott interjúban mesélt erről:
“Hogy őszinte legyek, úgy gondolom, hogy a Ferrarinak szerencséje is van idén. A Mercedesen kívül nincs ellenfelük” – utalt volt csapata sikereire.
“A Williams nem fejlődött, a Red Bull pedig összeomlott – tudom, hogy (Dietrich) Mateschitz a csapat eladását fontolgatja, úgy van vele, hogy vagy sikerül meggyőzni az Audit a beszállásról, vagy vége az F1-es szereplének, így hallottam egy közös barátunktól ? és a McLaen is válságban van.”
“Röviden: a Ferrarinak minden versenyen garantált a dobogós helyezés. Persze a szerencse nem sokat ér, ha valaki nem tud élni vele” – magyarázta.