Fernando Alonso sokszor hangoztatott vágya és célja, hogy Jack Brabhamhez, Jackie Stewarthoz, Niki Laudához, Nelson Piquet-hez és főképp Ayrton Sennához hasonlóan három világbajnoki címig jusson a Forma-1-ben.
A McLaren-Honda jelenlegi versenyképességét ismerve ez még arrébb lesz, de a kétszeres bajnok spanyol egy kis ízelítőt kaphatott már gyerekkori példaképe, az 1994-ben elhunyt Senna múltjából, miután a wokingi csapat több évtizedes szponzora és résztulajdonosa, a TAG Heuer jóvoltából beülhetett az 1988-ban taroló, 16 futamból 15-öt megnyerő, Sennát első bajnoki címéhez segítő MP4/4-esbe.
A promóciós körök beharangozói egyébként a nagyközönség és a sajtó egy részét is “megvezették”, úgy tűnhetett, hogy a McLaren-Honda a legenda emlegetésével arra utal,hogy a Spanyol Nagydíjtól az autóra felkerül a régi, fehér-vörös festés. Nem így lesz, az MP4-30-as Barcelonában csak a krómot ejti és a szürke különböző árnyalataival “színesedik majd”.
“Revideáltuk az autó festését, javítjuk a vizuális hatást, a napfény mellett az egyre több alkonyi és esti futamon használt reflektorfényhez is optimalizáljuk a megjelenést. Az eredmény egy dinamikus, ragadozószerű, grafitos-szürkés színvilág, amelyet a McLaren rakétavörös versenycsíkjai egészítenek ki, összességében pedig csökken az eddigi krómos fényezés okozta tükröződés” – erősítette meg a korábbi híreszteléseket a McLaren egyik szóvivője kedden.