A McLaren 2015-ben új fejezetet nyitott, a Forma-1-be visszatért Hondával szeretnének újabb sikerkorszakot építeni. A folyamat igen keservesen indul, a wokingi alakulat sosem látott mélységekből próbál előrekapaszkodni, de az út hosszú lesz.


A Honda a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjra frissített motort visz, a Monacói Nagydíjra pedig jelentős fejlesztési csomag érkezik, és a McLarennél azt állítják, hogy ez így zajlik majd egészen a szezonzáró abu-dzabi versenyig.
“A 2016-os szabályok lényegében nem lesznek mások, és az előző két évvel szemben nekünk sem kell majd új erőforrás használatára felkészülnünk, szóval végig visszük majd a fejlesztést. A pályán idén begyűjtött tanulságok jelentős része a jövő évi autón csapódik majd le” – mondta a McLaren vezető mérnöke, Matt Morris.
A Red Bullnál Adrian Newey jobbkezeként ismert, immár szintén a McLarent erősítő Peter Prodromou ugyanezt ígéri: “A jövő évi autó az idei továbbfejlesztése lesz, így egészen az utolsó versenyig csiszolgatjuk majd.”
A versenyfőnök, Eric Boullier szerint a teljes csapat munkája megújult, sokkal jobb az atmoszféra. Az irányok és célok egyértelműek, a dolgozókat nem utasítják, hanem kérdezik, így pedig mindenki magáénak érzi az autót.
“Sokkal motiváltabbak, sokkal jobban érdekli őket a munka. Hadd mondjak példát: tavaly a pályára került fejlesztéseinknek nagyjából 50 százaléka nem vált be, idénre viszont ez az arány 5-10 százalékra csökkent.”
F1: Az utolsó pillanatig fejleszt a McLaren 3


Boullier természetesen a két versenyzőt, Fernando Alonsót és Jenson Button is méltatja:
“Az új pilótapárosnak hatalmas a jelentősége. Jenson mindig is kiváló visszajelzéseket adott, de idén még újabb szintre emelte ezt. Mindketten nagyon elszántak, világbajnokok, akik újra győzi akarnak, hisznek a projektben, keményen hajtanak. A maximumot nyújtják, fantasztikusak.”