A brit Sky Sports F1 egyik beszélgetős műsorában a Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams is a vendégek között volt, és több nézői kérdés mellett arra a felvetésre is válaszolt, miszerint érdemes lenne-e kettőről egyórásra rövidíteni a Forma-1-es versenyeket.
A grove-i csapat képviselője válaszában kitért arra, hogy az európai futamok 14 órás kezdési időpontjával is foglalkozni kellene:


“Le lehet rövidíteni a kétórás limitet egyórásra, de az nem feltétlenül hoz nagy változást. Szerintem fontosabb kérdés, hogy mikor kerülnek a tévébe a versenyek. Manapság az emberek szeretnek a családjukkal időt tölteni, közösen csinálni valamit, de ha a Forma-1-es futam megnézése miatt le kell mondani a vasárnapról, az eléggé elrontja a dolgot.”
“Ha későbbi időpontra tennénk a versenyt, akkor el lehetne menni otthonról a családdal, haza lehetne érni, hogy aztán délután 4-kor, 5-kor megnézzék a futamot. Inkább ezen kellene elgondolkodnunk először.”
A Forma-1 az elmúlt másfél évtizedben valódi globális sorozattá vált, számos ázsiai helyszín került be a naptárba – amelyeknek egy része az európai nézők kedvéért esti időpontban, lámpafénynél rendez versenyt -, miközben a hagyományos európai futamok elhullottak (Franciaország, Németország), vagy veszélyben vannak (Olaszország). 
Claire Williams ezt a témát is érintette, de igyekezett diplomatikus lenni, a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad jelleggel.
“Azt hiszem, korai lenne aggasztónak nevezni a helyzetet, azonban az egyik alapnak számító Németország elvesztése meglepő és kiábrándító. De a Forma-1 egy globális sport, Ecclestone úr pedig fantasztikus munkát végzett azzal, hogy erre a szintre juttasson minket. Ugyanakkor nem szabad elveszíteni az európai hátországot, mindent meg kell tennünk, hogy a hagyományos versenyek a naptárban maradjanak.”