Sir Frank Williams az 1970-es évek elején lépett be a Forma-1-be, 1977-ben pedig megalapította a ma is ismert csapatát. Az angol szakember egy 1986-os autóbalesetben megbénult, de ez sem tartotta vissza a munkától, azóta is az összesen 9 konstruktőri és 7 egyéni bajnoki címet szerzett csapat legfőbb irányítója.


Bár a Williams napi ügyeit már lánya, Claire viszi helyettes csapatfőnökként, úgy tűnik, az  most 73 éves alapító a sírig marad.
“Frank a csapatfőnök, mindig is ő volt és minidig is ő lesz, amíg egy napon arccal az íróasztalra borulva nem találjuk” – nyilatkozta Claire Williams a Guardiannek.
“Frank heti hét napon dolgozik, több időt tölt az irodában, mint sokunk. Imádja a munkáját, ez a szenvedélye. Frank mindig ott van, mindig ott lesz, esze ágában sincs visszavonulni. Nélküle nem is lenne ugyanaz a csapat” – folytatta. 
A Williams a korábbi évek szenvedése után 2014-ben, az átszervezéseknek és a Mercedes-erőforrásoknak köszönhetően visszatért az élmezőnybe, és egyelőre idén is a harmadik erőnek számítanak – még ha pénzügyileg egyelőre nem is olyan ragyogó a helyzetük.