F1: Alonso kinyírta a karrierjét? 2

2014 végén öt év próbálkozás után a kiábrándult Fernando Alonso szerződést bontott a Ferrarival, hogy az idén régi sikerpartnerével, a Hondával újra összeálló McLarennél folytassa Forma-1-es pályafutását.
A 2015-ös idény téli tesztjei és első négy fordulója alapján a McLaren még nagyon messze van attól, hogy Alonsót az általa olyannyira vágyott harmadik bajnoki címhez juttassa, miközben a Ferrari nagy ugrás után a Mercedes legfőbb kihívója lett.
Alonso döntése sokakat meghökkentett, most épp az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve mondta el a véleményét, természetesen a tőle megszokott egyenességgel.
“Egyértelműen hiba volt. Maradhatott volna még 3-4 évig az olasz csapatnál, és visszavonulhatott volna onnan, vagy épp még akkor is mehetett volna a McLarenhez, ha 2007 után újra nyerni akart volna velük” – mondta a kanadai versenyző a spanyol AS-nek. “De ezzel a lépéssel kinyírta a karrierjét. Talán sosem nyer már bajnoki címet, sőt talán futamot sem.”
Az egykori Williams-, BAR-Honda és Sauber-pilóta másokkal együtt figyelmeztetett, hogy Alonsónak több évig tartó türelemre lehet szüksége: “A fejlődés nagyon lassú lesz. A Honda és a McLaren idén nem lesz képes győzni, de akár két évig is nyeretlenek maradhatnak.”
Alonso maga azt mondja, hogy egyelőre nem bánja a váltást, csak akkor bizonytalanodik majd el, ha a Ferrari idén a bajnoki címig jut.