F1: Hála istennek, Vettel is ember! 2 Sebastian Vettel szokatlanul sok hibát vétett a Bahreini Nagydíjon, két kisebb és egy nagyobb rontása is volt, utóbbi miatt vezetőszárnyat kellett cserélni az autóján. Vettel az utolsó hibája miatt bukta a biztos dobogót, és végül csak ötödik lett Valtteri Bottas Williamse mögé beragadva.

Míg Bahrein előtt nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel az olasz sajtó, a villanyfényes verseny után azonnal jöttek a kritikák. “Bahreinben Vettel volt a második számú pilóta a Ferrarinál. Pontatlan, ideges, türelmetlen” – írta például a La Stampa. Vettel később azzal magyarázta a hibákat, hogy számára is rejtélyes okból bizonytalannak érezte az autó hátulját.

A csapatfőnök Maurizio Arrivabene nem csinált nagy ügyet az ötödik helyből. “Sebastian elkövetett néhány hibát, ezek nélkül akár mindkét pilótánk ott lehetett volna a dobogón” – mondta Arrivabene.

“De – hála istennek – Sebastian is ember, ahogy mindannyian. Olyan világban élünk, amely elég gyorsan felejt: nyert egy versenyt, két másikon a dobogón állt, és egy olyan csapat tagja, amely hihetetlen dolgot vitt véghez egyetlen tél alatt.”