Räikkönen nyüszítve akart menekülni az F1-ből 2 Kimi Räikkönen tavalyi szezonja rendkívül rosszul sikerült a Ferrarinál, sehogy sem találta az összhangot az autóval, és végül óriási verést kapott Fernando Alonsótól. A finn versenyző a Bahreini Nagydíjon szerzett második helyével először állhatott dobogóra azóta, hogy visszatért a Ferrarihoz.

Spanyol lapértesülés szerint Räikkönent nagyon megviselték a tavalyi kudarcok. A Marca megbízható forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a finn “komolyan fontolgatta” az újabb visszavonulást.

Räikkönen harci kedve 2015-re visszatért, de ehhez kellett az is, hogy James Allison olyan autót tervezett, amely fekszik a finn stílusának. Az idény kezdete óta Räikkönent szinte kicserélték a Marca forrása szerint.

“Feltétlenül maradni akar még legalább egy évet. Tavaly nagyon elkeserítette, hogy nem kapott olyan autót, amivel eredményes lehet, most teljesen más ember lett. Kivirult és izgatott” – írta a Marca.

Räikkönen egyetlen problémája, hogy Sebastian Vettel gyorsabb nála az időmérőn, annyival meg nem feltétlenül jobb a versenyen, hogy a kvalifikáción elvesztegetett pozíciókat visszaszerezze. “Az időmérős tempómon javítanom kell” – ismerte el Bahreinben a finn, akinek továbbra is remek a munkakapcsolata csapattársával.