F1: Máris beveti az erősebb motort a Ferrari 2 A Ferrari már a teszteken sem titkolta, hogy megbízhatósági okok miatt szándékosan gyengébb motorral kezdi az évet, az erősebb specifikációt csak később veti be. Korábban úgy volt, hogy a frissített V6-os a Kanadai Nagydíjon mutatkozhat be, a Bild szerint azonban már a következő Spanyol Nagydíjon az új motort használhatja Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen.

Ez abból a szempontból nem lenne logikus lépés a Ferrari részéről, hogy mindkét pilóta pont a bahreini hétvégére kapott új motort, nem lenne ésszerű már az ötödik futamon a harmadik motorra váltani.

A Bild szerint a frissített motor 20-30 lóerős pluszt hoz a csapatnak, ezzel már “majdnem eléri” a Mercedes szintjét.

“Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani Maranellóban, aki részt vett ebben a projektben” – mondta Maurizio Arrivabene csapatfőnök a Gazzetta dello Sportnak.

“Ez persze nemcsak a motor fejlesztésére, hanem az autó minden egyes elemére vonatkozik. Három hónap alatt valósítottunk meg olyasmit, amihez általában fél év kell.”

“Nem tudom, hogy sikerül-e elkapnunk a Mercedest, de nagyon tetszik, hogy képesek vagyunk komoly nyomást gyakorolni rájuk.”

A Ferrari javulása ellenére Niki Lauda, a Mercedes csapatelnöke azt mondta, hogy a maguk részéről “nem fogják elkapkodni” a motor fejlesztését.