F1: A Ferrari direkt húzza Räikkönen idegeit 2 A Bahreini Nagydíjon elterjedt pletyka szerint Lewis Hamilton azért nem hosszabbított még szerződést a Mercedesszel, mert a Ferrariba szeretne átülni. A hírekre ráerősített Bernie Ecclestone is, aki szerint ez lenne az igazi álompáros, Kimi Räikkönennel kapcsolatban pedig az hangzott el, hogy a Ferrari csak jó teljesítmény esetén marasztalja.

Räikkönen ennek megfelelően mindent beleadott a hétvégén, az időmérőben ugyan ismét benne hagyott néhány tizedet, de ha néhány körrel hosszabb a verseny, akár a győzelmet is megszerezhette volna. Ez volt a finn pilóta első dobogója, amióta visszatért a Ferrarihoz.

“Örülök Kimi eredményének, mert most már hivatalosan is mondhatom, hogy újra versenyben van, és két erős pilótánk van” – mondta a csapatfőnök Maurizio Arrivabene. “De ez nem jelenti azt, hogy most azonnal aláírunk egy új szerződést Kimivel.”

“Ezt már akkor világossá tettem neki, amikor a szerződéséről beszélgettünk. Ha most kérdezik tőlem, hogy megérdemli-e a hosszabbítást, természetesen igent mondok. De nem akarom, hogy Kimi elkényelmesedjen, mert ő akkor a legjobb, ha kicsit aggódik. Ez amolyan pszichológiai játék.”

“A papír egyelőre fehér. Úgy tűnik, hogy amint felemeltem a tollat, Kimi máris felállt a dobogóra.”

Arrivabene szólt Hamilton esetleges szerződtetéséről is. “Lewis világbajnok, és egyszer minden világbajnok szeretne a Ferrarinál versenyezni. De jelenleg két világbajnokunk van, és nincs szükségünk még egyre.”