F1: Vettel úgy érzi, cserbenhagyta a Ferrarit 2 A dobogóért küzdő Sebastian Vettel szokatlanul szétesettnek tűnt Bahreinben, több apró és egy komolyabb hibája is volt. Nico Rosberg háromszor előzte meg a négyszeres bajnokot, aki az utolsó alkalomnál túl szélesen fordult a célegyenesre, tönkretéve az első szárnyát. Emiatt harmadszor is ki kellett állnia a bokszba, Valtteri Bottas mögé beragadva pedig a negyedik helyet is elveszítette.

“Túl szélesen fordultam, és tönkrettem a szárnyat. Az én hibám” – mondta Vettel. “Az eset után úgy éreztem, hogy kisebb a tapadás elöl, és a kiállás mellett döntöttem. A döntés jó volt, de kár, hogy végül beragadtam.”

“Közel voltam, egy kicsit úgy érzem, hogy cserbenhagytam a csapatot. Kimi a második hellyel bizonyította, hogy lehetséges lett volna jobb eredményt elérni, remek versenye volt, én meg túlerőltettem. Jobban is vezethettem volna.”

“Úgy érzem, nehezen értem volna utol Nicót, mert azonos taktikán voltunk, és a szárnycsere sem tett éppen jót. A jó hír, hogy legalább értékes pontokat szereztem. Ma nehezen találtam a verseny ritmusát, az autó hátuljával sem voltam kibékülve, nem tudtam úgy kijönni a kanyarokból, ahogy szerettem volna. Ezért nem tudtam megelőzni Valtterit sem, aki nagyon jól védekezett, nem követett el hibát.”

“Csapatként így is remek hétvégénk volt, próbáljuk utolérni a Mercedest, de még van egy kis hátrányunk.”