A Bahreini Nagydíjon a McLaren-Hondánál az elejétől a végéig az “egyik szeme sír, a másik nevet”-atmoszféra uralkodott, miután Jenson Button az első és második szabadedzésen, majd az időmérőn is műszaki hiba miatt maradt ki, majd a versenyen sem tudott elindulni ugyanezért, Fernando Alonso viszont a 14. lett a kvalifikáción, és a 11. helyen, valódi küzdelemben lett a 11.


A pontszerzésről épp lemaradt spanyol pilóta így nyilatkozott a verseny után: 
“Reálisan kell néznem a dolgokat, szóval elégedett vagyok a mai futammal. Rendesen aggódtunk, miután Jenson el sem tudott rajtolni. Fontos volt, hogy célba érjek, minél több kört fussak. Fontos három hét következik, javítanunk kell a teljesítményen és a megbízhatóságon is. A nap legfőbb pozitívuma persze az, hogy versenyképesen mentem végig, küzdöttem a Sauberekkel, a Red Bull-lal.”
“Barcelonára, a hazai futamomra komoly fejlesztésekkel készülünk, Monaco viszont nem valami fontos a fejlesztési munkánk tekintetében” – mondta a kétszeres világbajnok.
A csapatfőnök, Eric Boullier elnézést kért Buttontól, aki vezetés helyett a Twitteren kommentálta időnként a versenyt.
“Bocsánatot kérünk Jensontól, amiért nem adtunk neki működőképes autót. Reméljük, hogy Barcelonára frissíthetjük a hajtásláncot és fátylat boríthatunk erre a hétvégére.”