A szahíri pályán kimondottan szeles, és az esti időmérőnél – valamint a vasárnapi versenynél – melegebb körülmények között lezajlott a Bahreini Nagydíj utolsó edzése.


Péntek után a többség arra számított, hogy a Mercedes megtartja a vezető pozícióját, de a köridőm mást mutattak: Lewis Hamilton lett ugyan az első, de Sebastian Vettel mindössze 69 ezredmásodperccel volt csak lassabb, meg is előzte Nico Rosberget, akit pedig a második ferraris, Kimi Räikkönen követett.
Nagy kérdés, hogy az esti, kicsit hűvösebb és talán szélcsendesebb időben is megmarad-e ilyen kicsinek a különbség – ha igen, akkor kimondottan izgalmas kvalifikáció jön, nyílt csata lehet a pole-ért.
Az 5-6. pozícióban, lassan megszokottan a “senki földjén” zártak a Williamsek, mögöttük viszont szinte bármi lehetséges, ugyanis a 7. helyen végző Pastor Maldonadót és a 17. időt teljesítő Carlos Sainz Jr.-t bő hat tized választotta el, öldöklő küzdelem jöhet a Q2-ben.
F1: Vettel századokra Hamiltontól 3


Az edzésen egyetlen komolyabb incidens történt, a Red Bull-os Danyiil Kvjat a 4-es kanyarban kipördült, a lassan hátrafelé guruló autó megállítását pedig egy kicsit elkényelmeskedte, így az amúgy apró hiba az RB11-es kavicságyas megfeneklésével végződött. Az orosz pilóta járgányát időben visszajuttatták a bokszutcába, így a végén még pályára lépett.
A Bahreini Nagydíj kvalifikációja 17 órakor kezdődik.

Bahreini Nagydíj, 3. szabadedzés, Szahír, 2015.04.18.