F1: Alonso szomorú, hogy örül 2

A McLaren-Honda számára felemásan alakult a Bahreini Nagydíj időmérője, miután Jenson Button az első két szabadedzésen látotthoz hasonlóan a Q1 elején, pár kanyar után félreállni kényszerült, Fernando Alonso azonban továbbjutott a második szakaszba.
“Elszállt a hajtás, nem tudom, mi történt. Kár, mert figyelembe véve, hogy az első két edzésen milyen keveset mentem, a harmadik edzésen jónak éreztem az autót” – mondta Button.
A 14. helyig jutó Alonso sem volt sokkal boldogabb:
“Szomorú, hogy a Q2-be jutásnak örülünk” – nyilatkozta fanyar humorral. “Nyilván nagyobb az esély a pontszerzésre, ha közelebb vagyunk a top10-hez, de úgy gondolom, annyi még nincs bennünk. Valami rendkívülinek kellene történnie ahhoz, hogy felérjek a pontszerző helyekre, ha minden simán zajlik, úgy nagyon nehéz lesz.”
A kétszeres világbajnok ezzel együtt újra hangsúlyozta, hogy a McLaren fejlődése biztató: “Minden új fejlesztés beválik az autón. Mielőtt futna az ember, előbb járni kell megtanulni, mi pedig lépésről lépésre haladunk, de az irány helyességéről kételyem sincs.”

Alonso a Twitteren is a kis lépéseket mutatta