A Bahreini Nagydíj első szabadedzésén nem sok derült ki. Az élen a két Ferrari végzett, a leggyorsabb Kimi Räikkönen volt, de a Mercedes 15-16. helye egyértelműen nem mutat reális képet a címvédők versenyképességéről.
A délutáni forróságban rendezett edzésen a csapatok valószínűleg a szokásosnál is jobban koncentráltak a saját programjaikra, tesztelésre, rendszerellenőrzésekre és az új alkatrészek kipróbálására, hiszen mind a szombati időmérő, mind a vasárnapi verseny enyhébb időben, este, lámpafénynél zajlik majd.
F1: Räikkönené az edzés, a Mercedesek sehol 3


A Ferrarik mögött a williamses Valtteri Bottas, majd a a két Toro Rosso-újonc által közrefogott Red Bull-os Daniel Ricciardo sorakozott, míg a 7. helyre Fernando Alonso húzta be a McLarent.
A wokingi csapat a bahreini résztulajdonosok “kedvéért” minden bizonnyal igyekszik a lehető legjobb képet és eredményeket felmutatni, de még így sem volt felhőtlen az edzés, ugyanis Jenson Button elektronikai probléma miatt gyakorlatilag nem vezethetett. A csapatfőnök, Eric Boullier azt mondta, azonosították a hibát, a második edzésre garantáltan megjavítják az autót.
A top10 végébe a sauberes Felipe Nasr, veterán honfitársa, Felipe Massa (Williams) és a második Red Bullban ülő Danyiil Kvjat ért fel.
Button megpördülésén és a lotusos Pastor Maldonado pályaelhagyásán kívül nem történt említésre méltó incidens.
Bahreini Nagydíj, 1. szabadedzés, Szahír, 2015.04.17.