F1: Hamilton bemártotta Vettelt és Alonsót 2

Lewis Hamiton és a Mercedes két hónapja húzza az angol pilóta 2016-18-ra szóló új szerződésének aláírását, a halogatás okairól pedig csak spekulálni lehet. Felröppent az is, hogy a kétszeres világbajnok kiemelt, első számú státuszt követel, amit a Mercedes nem akar megadni.
A csapatfőnök, Toto Wolff már cáfolta ezt, csütörtökön Bahreinben pedig ugyanígy nyilatkozott Hamilton is, de közben odaszúrt a ferraris Sebastian Vettelnek és a McLarenhez idén visszatért Fernando Alonsónak is.
“Soha egyetlen szerződésemben sem kértem ilyet. Lehet, hogy Vettelnél van ilyen kitétel, vagy Alonsónál, aki mindig kéri ezt” – idézte a spanyol El Pais. “Én viszont egyenlő feltételek mellett szeretném legyőzni a csapattársamat. Tudom, hogy sok pilóta örülne az első számú státusznak, de én nem ez a típus vagyok.”
Hamilton 2007-es csapattársa, Alonso reagált a megjegyzésre, visszautasította az angol vádját.
“A sajtóban mindig azt állítják, hogy első számú helyzetet kérek, de ez nem igaz. Épp a múlt héten, Kínában Jenson (Button) új diffúzorral versenyzett, én viszont nem, mert csak egy darab volt belőle.”

Megint a budapestiek járnak jól? Itt egy újdonság, ami az ő pénzüket növeli.