Kimi Räikkönen jelenlegi ferraris szerződése 2015 végén jár le, de úgy tudni, van 2016-ra szóló opciót is tartalmaz, amelyet a csapat aktiválhat.
A Ferrari-specialista szakíró Leo Turrini blogján arról ír, hogy pontosan ezt is fontolgatják Maranellóban, és a Sky Italia is ugyanerről tudósít – ha a 2007-es világbajnok finn a következő néhány futamon jól teljesít, maradhat.


A Ferrarihoz tavaly visszatért 35 éves versenyző 2014-ben borzalmasan küszködött, Forma-1-es pályafutása talán leggyengébb teljesítményét hozta, de idén sokkal versenyképesebbnek tűnik, láthatóan fekszik neki az új autó, az SF-15T.
Új csapattársa, Sebastian Vettel két 3. helyet és egy győzelmet szerzett a Ferrarinak, miközben Räikkönen a balszerencse és a saját hibái miatt csak két 4. helyet hozott, de Maranellóban nagyon bíznak benne, a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene újra és újra teljes támogatásáról biztosítja a finnt.
“Seb és Kimi két nagyon eltérő személyiség. Vettel nagyon erős fejben, Kiminek viszont éreznie kell a csapat támogatását. Mindig mosolyt csal az arcomra, amikor a ‘Jégemberről’ hallok, ugyanis Kimi valójában egy nagyon érzékeny ember. Fontos, hogy érezze a szeretetet. Malajziában úgy örültünk Sebastian győzelmének, mint a kisgyerekek, de azt sem szabad elfelednünk, milyen nagyszerű versenyt teljesített ott Kimi. Ennél jobb párosunk nem is lehetne” – nyilatkozta a múlt hétvégén a főnök.