Fernando Alonso látszólag a legrosszabbkor hagyta ott a Ferrarit, míg a 2014-ben vergődő olasz csapat idén a Mercedes mögött a második, futamgyőzelemre is képes erő, a McLaren-Honda második házassága finoman szólva is döcögősen, versenyképtelenül kezdődik.
Alonso állítása szerint egyelőre türelmes, és ugyanezt mondják a McLarennél is. A versenyfőnök, Eric Boullier szerint indokolatlan feszültségről, csalódottságról beszélni:


“Az emberek igyekeznek sztorikat gyártani Fernando és a csapat viszonyáról, de nincs semmilyen sztori. Jól érzi magát, újra és újra elmondja ezt, nem tudom, hányszor kellene nekem is elismételnem” – mondta a francia szakember. 
“Bár hét évvel ezelőtt versenyzett már itt, a csapat, az emberek újak körülötte. Emiatt időbe telik, míg minden összeáll, de én nagyon is elégedett vagyok az atmoszférával, a dolgok működésével. Az idény előrehaladtával pedig csak jobb lesz minden.”
Boullier kiemelte, hogy természetesen nem csak Alonso és a csapat kapcsolata javul még tovább, a versenyképesség tekintetében is nagyon bizakodók, folyamatosan érkeznek a fejlesztések:
F1: Alonso jól érzi magát, a McLaren javul 3


“A megbízhatóság tekintetében nagyot léptünk előre Kínában, egyáltalán nemvolt gondunk, ami szép eredmény. Most már tudjuk, hogy feljebb tekerhetjük a motort, akár már Bahreinben elkezdhetjük kiaknázni a potenciálját.” 
“Barcelonára jön egy újabb csomag, szóval minden egyes futamon fejlődünk. Tudjuk, hogy nagy potenciál van a motorban, szóval a motorral és a kasztnival is új fokozatba kapcsolunk az európai szakaszra, új aerodinamikai csomag is érkezik Barcelonára.”
“Mivel a középmezőnyben kicsik a különbségek, mi pedig hétvégéről hétvégére nagyjából fél másodpercet javulunk, egy lépéssel a középmezőny sűrűjébe, vagy akár az élére is kerülhetünk. Persze nem az a fő célunk, de…”