Míg a Ferrarihoz Fernando Alonso helyére érkezett Sebastian Vettel idén két harmadik helyet és egy győzelmet is szerzett, a csapat eddigi utolsó világbajnoka, Kimi Räikkönen csak két 4. helyet tud felmutatni.
A csapatfőnök, Maurizio Arrivabene ezzel együtt hangsúlyozza, hogy a finn is minden támogatást megkap, nem lesz másodhegedűs.


“Seb és Kimi két nagyon eltérő személyiség. Vettel nagyon erős fejben, Kiminek viszont éreznie kell a csapat támogatását. Mindig mosolyt csal az arcomra, amikor a ‘Jégemberről’ hallok, ugyanis Kimi valójában egy nagyon érzékeny ember. Fontos, hogy érezze a szeretetet. Malajziában úgy örültünk Sebastian győzelmének, mint a kisgyerekek, de azt sem szabad elfelednünk, milyen nagyszerű versenyt teljesített ott Kimi. Ennél jobb párosunk nem is lehetne” – magyarázta Sanghajban még a verseny előtt.
A Maranellóban tavaly decemberben munkába állt olasz számos tekintetben új korszakot nyitott a Ferrarinál, és ez vonatkozik a versenyzők sorrendjére is.
“Minden lehetséges támogatást megadunk Kiminek, pilótasorrendről hallani sem akarok. Amikor megérkeztem Maranellóba, szembesültem a régi hozzáállással, ezért a pilóták és a mérnökeik jelenlétében közöltem, hogy változás következik, így mindenki tisztában van ezzel. Csakis a matematika szólhat bele a sorrendbe” – utalt az esetleges bajnoki hajrára.