Sebastian Vettel malajziai győzelme után a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon a Ferrari nem bírt a Mercedesszel, egyértelműen második erőként voltak jelen a pályán. A 4. helyen beérő Kimi Räikkönen szerint azért nem marad ez így örökre, még idén utolérhetik a címvédőket.  


“Igen, szerintem semmi akadálya ennek. Tavaly óta megvannak a terveink, máris nagyot léptünk előre, és az év folyamát további nagy lépések jönnek. Persze mindenki fejlődik, szóval azon is múlik, mit csinálnak a többiek, de mi bízunk a csapatunk munkájában. Egyértelműen a jó irányba haladunk, de jó lépések időt kívánnak, lehetetlen csodát tenni egyik napról a másikra.” 
A 2007-es világbajnok szerint a sanghaji szereplés nem azt mutatja, hogy a szepangi siker csak mázli volt, inkább csak az eltérő pályák, eltérő körülmények hatását demonstrálta – a Ferrari számára most az a fő, hogy mindig lőtávolban legyen a Mercedes.
“Seb megmutatta, hogy képesek vagyunk futamot nyerni, de ez a körülményektől is függ. Az egyik pálya az egyik csapatnak fekszik, a következőn meg változhat a helyzet. A lényeg, hogy ott legyünk az élmezőnyben. Ha valami adódik a Mercedesnél, vagy változnak a körülmények, akkor ugrásra készen kell lennünk. Úgy gondolom, ahhoz is meglesz a tempónk, hogy rendszeresen, pályától, körülményektől függetlenül megverhessük őket, de ahhoz még idő kell.”