Sebastian Vettel sosem titkolta, hogy legnagyobb bálványa honfitársa, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher. 
A négyszeres bajnok egy friss interjúban arról beszélt, mennyire szeretett volna beszélni vele, mielőtt a Ferrarihoz szerződött volna, de ezt természetesen nem tehette meg, hiszen a német legenda 2013 végi agysérülése óta nincs olyan állapotban, hogy a Forma-1-gyel foglalkozzon.


A két héttel ezelőtt a Ferrarival Szepangban nyerni tudó Vettel a Daily Telegraph-nak azt mondta, élete “egyik legnehezebb” döntése volt, hogy a maranellói alakulathoz igazoljon.
“Mivel ilyen nehéz döntés volt, nagyon szerettem volna Michaellel is megbeszélni. Korábban sokszor beszélgettem vele erről, néha komolyan, néha csak viccelődés szintjén. Azt hiszem, ez nagyon hiányzott (a döntés idején), mert tudom, hogy mindig őszintén elmondta, mit gondol. Talán az őszinte tanácsai voltak a legkülönlegesebb dolgok, amiket az évek során nekem adott” – vallott Vettel.

Rosberg beszólt Hamiltonnak!

A pilóta szavai egyébként egybecsengenek a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene által pár nappal ezelőtt mondottakkal:
Vettel: Hiányzott a beszélgetés Michaellel! 3


“Már a kettővel korábbi elődöm, Stefano Domenicali is érdeklődött nála (Vettelnél), tárgyaltak. Aztán az utódja, Marco Mattiacci szintén megkereste tavaly nyáron. Érdekes módon Sebastian nem volt benne biztos, hogy Mattiacci komolyan gondolja, hiszen a Forma-1-hez tartozik, hogy néha csak azért tárgyalunk más versenyzőkkel, hogy a saját pilótáink követeléseiből lefaragjunk. De – egyebek mellett – Michael Schumacher menedzsere, Sabine Kehm sikeresen eloszlatta a kételyeit, és onnan már gyorsan mentek a dolgok” – idézte fel a Sport Bildnek.