Kimi Räikkönen ugyan alig 443 ezreddel maradt el Lewis Hamilton csúcsidejétől a Kínai Nagydíj második szabadedzésén, de a finn pilótánál érvényesült a szokásos balszerencse, a pénteki nap nehézségei máris elütötték a tiszta versenyhétvégétől.
“Nem volt könnyű a délelőtt, találtunk pár apró problémát, délután pedig az elején a fékekkel volt gond, ki kellett őket cserélni. A szerelők jó munkát végeztek, és többé-kevésbé sikerült végigvinni a programot. Holnap jó nap kell, el kell kerülnünk a hibákat, gondokat, aztán jól kell szerepelni az időmérőn. Aztán majd meglátjuk, mi lesz a futamon.” 
A malajziai győztes Sebastian Vettel rajta kívül álló okok miatt nem tudott igazán gyors kört futni a második gyakorláson, de amúgy is visszafogottan áll a folytatáshoz: 
F1: A Ferrarinál nem beszélnek újabb győzelemről 3


“Összességében elégedett voltam ma az autóval. Szerintem lehet még javulni, de hát erről szól a péntek. Nyilván szerettem volna még több kört menni, de úgy gondolom, hogy erős edzés volt ez a csapat számára, szerintem holnap előrébb is léphetünk.”
“A Mercedes ma is nagyon erős volt mindkét edzésen, minden etapon, nekünk most az a lényeg, hogy holnapra még javuljunk, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább. Az elsődleges, hogy odaérjünk közvetlenül mögéjük, ha pedig az nem megy, akkor azt biztosítsuk, hogy senki ne kerüljön elénk.”