F1: Miért nem szerződött még le Hamilton? 2

Már a két héttel ezelőtti Maláj Nagydíj előestéjén felröppent, hogy Lewis Hamilton végre aláírt a Mercedesszel a 2016-18 közötti időszakra, még a csapatnál is azt állították, hogy pár napon belül megtörténhet a bejelentés, ám ez azóta sem történt meg.
A kétszeres világbajnok címvédő most Sanghajban azt mondta, hogy az aláírás ezen a héten is “valószínűtlen”, még olvasgatja a papírokat.
“Szerintem nem valószínű (ezen a héten). Tudom, a legutóbbi versenyhétvégén azt mondtam, hogy egy héten belül meglesz, de most először tárgyalok egyedül, már nem is tudom, hányszor olvastam újra azt a 80 oldalt, nagyon nehéz olvasmány, jogi szaknyelv az egész. Szóval szívok vele rendesen” – állította a Sky Sportsnak.
Ami a hétvégi Kínai Nagydíjat illeti, Hamilton áll elébe a szepangban győzni tudó Ferrari kihívásának:
“Ezen a hétvégén sokkal hűvösebb idő lesz, mint Szepangban. A korábbi években a Ferrarinak mindig gondjai voltak a gumik felmelegítésével, de itt azért jól mentek. Érdekes lesz látni, mit tudnak, de én készen állok a versenyre – remélem, hogy versenyezhetünk is, hiszen az egyeneseken ugyanolyan gyorsak mint mi, legutóbb elképesztő tempójuk volt. Remélhetőleg a szurkolók láthatnak majd valami csatát Sebastian és köztem.”