Míg a McLaren-Honda minden várakozást alulmúlva kezdte a 2015-ös idényt, a Fernando Alonso által tavaly év végén elhagyott Ferrari a második fordulóban már futamot nyert. 
A szezon kezdete, de főleg Sebastian Vettel szepangi sikere óta mindenkit az érdekel, mire is gondolhat Alonso – Sanghajban nem is kerülte el a kérdést:


“Számítottam erre a kérdésre – adja magát, miután a Ferrari megnyerte a második versenyt, én pedig már a Q2-ben kiestem (Malajziában). De öt évig voltam a Ferrarinál, háromszor lettem második a bajnokságban, nem akartam negyedszerre is második lenni. Ha az év végén megnyerik a bajnokságot, akkor talán meggondolom a dolgot, de ha a Ferrari csak második vagy harmadik lesz, akkor nem bánom a döntésemet” – magyarázta a kétszeres bajnok.
“Voltak évek, amikor nagyon jól kezdtünk a Ferrarival, 2013-ban például győztünk is itt, de mire igazán számított, novemberben már nem nyertünk futamokat. Én novemberben is szeretnék végre győzni, szóval majd meglátjuk.” 
Nem kizárt, de egyelőre nem is tűnik valószínűnek, hogy a McLaren idén novemberben futamot nyer, de a 33 éves spanyol türelmesen áll a helyzethez, egyértelműen pályafutása utolsó nagy Forma-1-es projektjének fut neki, utána végleg búcsúzik.
F1: Alonso megbánhatja a csapatváltást 3


“Nem hiszem. 15, 16, 17 év Forma-1 pont elég lesz” – mondta, amikor arról kérdezték, elképzelhetőnek tartja-e, hogy versenyzői pályafutása után valamilyen csapatvezetői szerepben folytassa.
“Hasonló ez, mint a ferraris sztori – lezárom ezt a szakaszt, az életemnek ezt a fejezetét. Háromévesen a McLaren-Hondával kezdtem – az édesapám által épített replikában ülve – és a McLaren-Hondánál is fejezem be, csak a valódi Forma-1-ben. Ez így életem harmadát teszi majd ki.”
“Nagyszerű élmények, szép emlékek, jó barátságok birtokában búcsúzom majd, de amikor kiszállok, elkezdődik a normális élet, nem tudom magam valami menedzserként elképzelni, nem fogom követni a sportágat. Addigra elég lesz.”
 
“Nyilván szeretnék még győzni (addig), sportolóként mindannyiunkban ott van a versenyszellem, de a korából és a pályafutása alakulásából adódóan az ember más dolgokra is kezd gondolni.”
“Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy bajnoki címeket és sok-sok futamot nyerjek, de manapság néha nagyobb elégtételt a munka, a csapat haladása, mint a trófeák megszerzése. Az ember néha elér egy bizonyos érettségi szintet, amikor megváltoznak a prioritásai.”