F1: A Ferrari máris több győzelemről álmodozik 2 Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke a szezon előtt azt mondta, hogy ha négy futamot nyer az istálló 2015-ben, cipő nélkül fut száz kilométert. Az első győzelem már a szezon második futamán összejött Sebastian Vettelnek, Arrivabene most már örülne, ha teljesíthetné merész fogadalmát.

Arrivabene a Ferrarihoz közel álló bloggert, Leo Turrinit is bevonná a kalandba. “Ha ötöt nyerünk, velem jössz?” – kérdezte állítólag Arrivabene Turrinitől egy közös vacsorán. Már kész az útvonal is, száz helyett végül 70 kilométer futásról lenne szó Maranello és Sestola között.

Vettel szerint sem lehetetlen a több győzelem. “Pontosan ezért jöttem ide” – mondta Vettel. “A célunk és a küldetésünk, hogy a világbajnoki címet visszahozzuk Maranellóba.”

Sokak szerint a Ferrari malajziai győzelme csak a hőségnek és a gumiknak köszönhető, de Kimi Räikkönen szerint nem ilyen egyszerű a helyzet. “Nem kérdés, hogy a pálya jellege, az időjárás és sok egyéb tényező is fontos szerepet játszott a sikerünkben” – vélekedett a finn.

“De ettől még tény, hogy erős csomagunk van az idén.”