A 22 éves Felipe Nasr idén mutatkozott be a Forma-1-ben a Saubernél, első futamán, az Ausztrál Nagydíjon pedig a ragyogó 5. helyen ért be. A brazil újonc Szepangban a pályán összeakadt már Kimi Räikkönennel is, a finn miatta volt kénytelen egy teljes kört kivágott gumival megtenni, de mint kiderült, a 2007-es bajnokkal amúgy kiváló kapcsolatot ápol Nasr.


A Canal Latin Americának nyilatkozva Nasr emlékeztetett, hogy 2010-ben a Forma-3-ban a  Räikkönen-Robertson-csapatnál versenyzett, ma pedig a finn ügyeit intéző Steve Robertson menedzseli őt is.
“Kimi azok közé tartozik, akik pénzügyileg is segítették a pályafutásomat, amikor a családomnak már nem volt erre kerete” – mesélte.
Bár a melbourne-i pontszerzéssel bizonyította, a Sauberhez vitt szponzora, a Banco do Brasil miatt sokan egyszerű fizetős pilótának tartják Nasrt. Természetesen nem örül ennek:
“Mi a gond azzal, ha a szponzorom logója ott van az autón? Tényleg van különbség, ha a Red Bull támogat valakit és ők fizetnek az ülésért, vagy ha egy másik szponzor teszi meg ugyanezt?”