A múlt vasárnapi Maláj Nagydíjon Sebastian Vettel a Ferrarival erőből, tiszta küzdelemben verte meg a szezonnyitón még megfoghatatlannak látszó Mercedeseket. A Merci tavaly 2014 óta tartó dominanciája során most először nem valami hiba vagy a körülmények vezettek az ezüst nyilak vereségéhez.
F1: Vettelnek csak mázlija van a Ferrarival? 2
Ha Alonso előre tudta volna…


A jelenleg még teljesen versenyképtelen McLaren-Hondában ülő Jenson Button örül az eredménynek, de úgy véli, Vettelnél egyszerűen beütött a mázli a csapatváltással.
“Nagyon örülök, hogy nyert a Ferrari, mert azt gondoltam, hogy a Mercedes tarolni fog idén, szóval nagyon jó a Forma-1 számára, ha más csapat is képes győzni. És nem is arról volt szó, hogy őrült időjárás lett volna, vagy épp a biztonsági autó tönkre vágta a Merci versenyét, Sebastian egyszerűen gyorsabb volt, nagyon tetszett, amit csinált” – kezdte a veterán angol.
“De az is biztos, hogy mázlival került ebbe a helyzetbe. Meggyőződésem, hogy ő sem tudott többet, mint Fernando (Alonso), amikor Fernando a Ferraritól való távozás mellett döntött. Ez most egyszerűen bejött Sebastiannak: Ricciardót megelőzte a csapattársa (Danyill Kvjat), volt csapattársa (Vettel) pedig le is körözte ugyanakkor. Ki gondolta volna ezt a tavalyi év végén? Néha az embernek mázlija van az ilyesmikkel” – magyarázta Button, aki 2009-ben hasonló meglepetés-sztori részese volt, amikor a sír széléről visszatámolygott Brawnnal világbajnok lett.
F1: Vettelnek csak mázlija van a Ferrarival? 3


A hétvégén szinte nem volt olyan F1-es szereplő vagy kommentátor, aki nem vont volna párhuzamot a Ferrari látványos feltámadása és Fernando Alonso új csapata, a McLaren küszködése között. Egyelőre úgy néz ki, hogy a spanyol (újra) mellényúlt. 
“A futam után ott ültem Sebastian mellett és az járt a fejemben, hogy vajon mit gondolhat most Fernando” – tette fel a kérdést a címvédő Lewis Hamilton is. “Ha marad, ő nyerhetett volna. Furcsa, hogyan alakulnak a dolgok.”