A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone a múlt hétvégén a címvédő Lewis Hamiltont “minden idők legjobb bajnokának” bélyegezte, amiért az angol versenyző igyekszik globálisan ismert popkulturális szereplővé válni, “a vörös szőnyegen forog”, és “igazi kasszasiker”.
Ecclestone ugyanakkor Sebastian Vettelt állította ellenpéldaként, aki szerinte “azt hiszi, hogy a munkája kimerül abban, hogy gyorsan vezeti az autót”.


A 84 éves angol üzletember szavaira az egykori Ferrari-, Benetton- és McLaren-pilóta, később a Toro Rosso csapatfőnökeként Vettelt a sztárság felé elindító Gerhard Berger reagált. Az osztrák egyáltalán nem ért egyet Ecclestone-nal.
“Nem értem Bernie-t. Azt akarja, hogy a versenyzők a piroslámpás negyedek királyai legyenek?” – mondta a Sport Bildnek. 
“Vasárnap Vettel megjárta a vörös szőnyeget akkor, amikor egyedül igazán fontos: a futam győzteseként” – emlékeztetett a Forma-1-es pilóták elsődleges céljára az osztrák veterán.
Míg Hamilton szinte az összes pályán kívüli szabadidejét különböző rendezvényeken, sztárok környezetében tölti, és igyekszik a lehető legtöbbször kamera elé kerülni – néha úgy, hogy “szerényen” épp mögé áll -, Vettel híresen óvja a magánéletét, közismert, hogy csapattársához, Kimi Räikkönenhez hasonlóan a közösségi oldalakon sincs jelen.