Úgy tűnik, a 2014 végi pilótamozgások legnagyobb nyertese Sebastian Vettel lett, hiszen míg Fernando Alonso az egyelőre teljesen versenyképtelen McLaren-Hondában ül, a Red Bull pedig a középmezőnybe süllyedt vissza, addig a négyszeres bajnok német a vasárnapi Maláj Nagydíjon futamot nyert a feljavult Ferrarival.


Vettel felfedezője és korábbi patrónusa, a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a sikerrel 400 euróval (120 ezer Ft) gazdagodott is, ugyanis a paddockban bonyolított fogadáson volt versenyzőjükre tett, írja a német Sport Bild.
“Tudtam, hogy Sebastiannak sikerülni fog. Már a pénteki edzéseken lehetett látni” – mondta az osztrák szakember, aki örömmel látja, hogy a tavaly a Red Bull-lal egyetlen futamot sem nyerő német most bizonyított.
“Egy év alatt nem felejtett el versenyezni. Egyszerűen csak nem tudtunk olyan autót adni neki, amilyen kellett volna neki. Remélhetőleg az emberek lassan felismerik végre, hogy nem egyszerűen az autónak köszönhetően nyerte a négy világbajnoki címét.”
Marko még arra is utalt, hogy a Red Bullnak máris hiányozhat Vettel segítsége: “Borzalmasan küszködtünk a versenyen a fékekkel. Sebastian távozása után olyan beszállítóra váltottunk, amit ő sosem kedvelt, de most vissza is csináljuk.”