F1: Räikkönent a Ferrari terve ütötte ki 2 Kimi Räikkönennek bőven kijut a balszerencséből az idei szezonban, pedig még csak a második hétvégénél tartunk. Miután az idénynyitón nem rögzítették megfelelően a kerekét, és emiatt kiállni kényszerült, Malajziában a jó tempója ellenére lemaradt a Q3-ról, mert az eleredő esőben rossz helyen volt a forgalomban, és így csak a 11. időt tudta autózni.

A finn azért lehet különösen bosszús, mert csapattársa, Sebastian Vettel igazolta, hogy van potenciál a Ferrariban, éppen csak lemaradt a pole-ról Lewis Hamiltonnal szemben.

“Volt egy tervünk, amelyhez tartani akartuk magunkat. Utólag világos, hogy ezúttal rossz volt a tervünk, elrontottuk” – mondta Räikkönen. “Hamarabb kellett volna kimennünk a pályára, de így alakult, már nem tudunk változtatni rajta.”

“Kár érte, mert számítottunk rá, hogy gyorsak lehetünk ezen az időmérőn, találtunk egy kis tempót, erre ez történik. Ez persze benne van a pakliban ilyen helyzetben, de akkor is csalódás.”

“A Sauber ott volt előttem, nem sokat tehettem. Annak örülhetünk, hogy a hétvége eddig jól alakul, még jobban is, ahogy előzetesen kalkuláltunk.”

“A holnapi verseny ugyanakkor nem lesz könnyű, a rajtpozícióm messze nem ideális. A mezőny közepén jóval nagyobb az esély arra, hogy valami félrecsúszik a rajt után, az első néhány kanyar nehéz lesz.”