A Maláj Nagydíj esős, zavaros időmérőjén a Forma-1 történetének legfiatalabb pilótája, Max Verstappen a 6. helyet szerezte meg a Toro Rosso volánjánál, közvetlenül az anyacsapat Red Bull pilótái mögött.
Az F1-es naptárban szereplő országok közül mindössze nyolcban vezethetne közúton felügyelet nélkül, és alig háromban fogyaszthatna alkoholt, de kvalifikációs eredményével már második hétvégéjén hozta édesapja, az 1994 és 2002 között a Benettonnál, a Stewartnál, a Tyrrellnél, a Minardinál és az Arrowsnál is megfordult Jos pályafutásának legjobb kvalifikációs teljesítményét.
Nem csak családon belül értelmezhető a mostani bravúr: 20 év alatti F1-pilóta 51 éve nemért el ilyen jó eredményt kvalifikáción, 1961-ben a mexikói Ricardo Rodriguez az Olasz Nagydíjon 19 évesen jutott az első sorba a Ferrarival.


A szerencsétlenül alakult szezonnyitó után a holland ifjonc természetesen most elégedett volt:
“Nagyon boldog vagyok, igazán jól ment a ma délután, főleg a Q3. A Q1-ben és Q2-ben nem voltam teljesen elégedett az autóval, de a Q2 vége már jól sikerült. Amikor elkezdett esni, rögtön kiült a mosoly az arcomra, ugyanis szeretem az ilyen körülményeket. Holland lévén megszoktam az esőben való vezetést, igaz, ez itt azért más tészta” – mondta.
 
“A 6. rajkocka nagyon jó a holnapi start szempontjából. Alig várom a versenyt, annak ellenére is, hogy a hosszabb etapokon azért vannak még gondjaink. Nem aggódom, remélhetőleg sikerül majd pár pontot szerezni.”
A Melbourne-ben majdnem ilyen jól kvalifikáló, a futamon az elrontott kerékcsere ellenére is pontot szerző másik Toro Rosso-újonc, Carlos Sainz Jr. most csak a 15. lett, azt mondta, a Q2-ben “amatőr hibát” követett el, amikor elfékezte magát a 14. kanyarban.