F1: Vettel magát okolja a megpördülés miatt 2 Jó tempót futottak a Ferrarik a Maláj Nagydíj pénteki szabadedzésein: Kimi Räikkönen a második edzést a második helyen zárta, Sebastian Vettel pedig csak azért lett hetedik, mert a gyorsabb közepes keverékkel nem futott mért kört. Első próbálkozását piros zászló szakította félbe, másodszor pedig ő pördült meg a 11-es kanyarban.

“Délelőtt a kemény gumikat használtuk, a közepesek délután mentek fel” – mondta Vettel. “Nem fejeztem be a körömet, mert egy kissé túl keményen nyomtam. De azért vagyunk itt, hogy próbálkozzunk, én pedig egy kicsit elszámoltam.”

“A megpördülésnek nincs köze a balszerencséhez. Egy picivel agresszívebben nyomtam a kelleténél, úgy gondoltam, hogy még a tapadáshatáron belül vagyok, de nem voltam. Ha lehet napot választani, inkább ilyenkor történjen, mint máskor.”

“Nehéz megmondani, hol állunk a Mercedeshez képest, mert nem volt tiszta napjuk. De nem is ez a legfontosabb most, magunkkal kell foglalkoznunk. Ha tippelnem kéne, szoros meccsünk lesz a Williamsszel, de a Red Bull és a Toro Rosso is ott lehet az üldözőbolyban. Az biztos, hogy a Mercedes nagyon erős.”

A második hely ellenére Räikkönen nem volt igazán elégedett a nappal. “Még meg kell néznem, a többiek mit csináltak, de nekünk van még dolgunk” – magyarázta a finn. “Innen még lehet javulni, egyes területeken ma szenvedtünk egy kicsit.”

“Az autó még nem tökéletes, ennél még lehetne gyorsabb is. Persze a nap nem volt katasztrófa, csak lehetett volna jobb is.”